Nieuws/Binnenland
445749
Binnenland

Speurders zien vermiste Touringcar, maar het gaat om dubbelgangers

Lith - De oproep om te zoeken naar de vermiste touringcar van Maaskant Reizen is niet aan dovemansoren gericht. De touringcar is op verschillende plekken gezien in Europa. Helaas gaat het steeds om dubbelgangers: „We hebben twintig dezelfde bussen kriskras door Europa reizen.”

Het vervoersbedrijf plaatste dinsdag een foto op Facebook van een bus die gestolen is. In de reacties is te zien dat verschillende mensen helpen met zoeken naar de blauwe touringcar. Eigenaar Richard Smits kreeg al meerdere tips: de bus werd op verschillende plekken in Europa gesignaleerd. Helaas gaat het om dubbelgangers. „Op het moment rijden er namelijk twintig bussen van ons kriskras door Europa. Die zien er allemaal hetzelfde uit”, zegt Smits tegen Omroep Brabant.

De ijverige helpers moeten dus goed op het juiste nummerbord letten: 38-BBT-5. Toch lijkt de zoektocht te mislukken. „Ik verwacht dat hij ergens in een loods staat. Misschien is hij al overgespoten”, aldus Smits.

Voor het bedrijf betekent de diefstal een verlies van 250.000 euro. Bovendien begint het hoogseizoen over zes weken. „En dan missen we dus een bus, want de levertijd is lang”, vertelt Smits. Hij hoopte dat de bus door de donkere kleur niet gewild zou zijn bij dieven. Het type is namelijk ’hot’ onder criminelen. Een ander Nederlands bedrijf raakte al eenzelfde soort bus kwijt in Parijs. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Precies 24 uur geleden deelden we het bericht over onze gestolen touringcar in Parijs. Hij is nog niet gevonden maar we...Geplaatst door Maaskant Reizen op  woensdag 3 februari 2016