Nieuws/Binnenland
445788
Binnenland

Rutte en Ploumen naar donorconferentie Syrië

DEN HAAG/LONDEN - Minister-president Mark Rutte en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zijn voor Nederland aanwezig op de internationale donorconferentie voor Syrië donderdag in Londen. De minister-president zal een korte toespraak houden.

Tijdens de donorconferentie maken landen uit de hele wereld bekend hoeveel geld ze bijdragen om de ruim twaalf miljoen Syriërs in nood te helpen. Nederland wil dit jaar 125 miljoen euro uittrekken voor Syrische vluchtelingen in Syrië en de buurlanden. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog werd 291 miljoen euro vrijgemaakt voor humanitaire hulp.

De afgelopen jaren steeg het hulpbedrag waarom werd gevraagd sterk. In 213 was dat nog zo'n 4 miljard euro. Vorig jaar werd om bijna de helft gevraagd. De afgelopen twee jaar brachten de donorlanden iets meer dat de helft van het gevraagde geld bijeen.

Minister-president Rutte @minpres en #Ploumen bij donorconferentie Syrië: https://t.co/3BmKfOYuKu #SupportSyrians pic.twitter.com/sx5F8B1fZA— Ministerie van BZ (@MinBZ) February 2, 2016