Nieuws/Binnenland
445799
Binnenland

Nederlandse (84) vast door blunder Thaise politie

PATTAYA - Een Nederlandse vrouw van 84 is in het Thaise Pattaya opgepakt en vervolgens weer vrijgelaten omdat zij volgens de politie de Thaise gokwet zou hebben overtreden. De vrouw maakte deel uit van een bridgeclub en zou zich schuldig hebben gemaakt aan illegaal gokken. De Thaise politie was echter niet op de hoogte van het feit dat bridge helemaal niet met geld gespeeld wordt, maar met punten.

De politie in Pattaya kreeg een tip binnen van een informant over een illegaal casino op de tweede etage van een appartementencomplex in het zuiden van de Thaise stad. Meer dan vijftig agenten bestormden het appartement, waar ze 8 tafels en 32 buitenlandse bridgespelers aantroffen.

Hoewel er geen geld in het spel was, vonden agenten toch ’overtredingen’ in de administratie waarop alle spelers, onder wie ook de Nederlanders vrouw van 84 werden aangehouden op verdenking van illegaal gokken. Na het betalen van een boete van 5000 baht - zo’n 135 euro - werd iedereen weer vrijgelaten. De Nederlandse vrouw had inmiddels al twaalf uur lang vastgezeten.

De Nederlandse vrouw (de tweede van links op de foto hieronder) zou eigenlijk donderdagmiddag alsnog voor de Thaise rechter moeten verschijnen, maar inmiddels is de zaak geseponeerd. Justitie in Thailand moest toegeven dat de politie een blunder had gemaakt en niet op de hoogte was van het feit dat er bij bridge helemaal geen geld aan te pas komt, meldt Pattayaone.net.

Bent u of kent u de Nederlandse vrouw die slachtoffer werd van de blunder van de Thaise politie? Mail ons!

As photo reveals these arrested elderly farang bridge players a certain threat to the high morals of Pattaya. pic.twitter.com/US3UBoUYNs— Steve Herman (@W7VOA) February 4, 2016