Nieuws/Binnenland
445806
Binnenland

Vermist: touringcar

LITH - Wie steelt er nou een enorme donkerblauwe touringcar met opvallende witte letters? Het overkwam de Nederlandse touroperator Maaskant Reizen tijdens een reis naar Parijs. Op Facebook heeft het bedrijf een opsporingsbericht verspreid.

De bus werd in de nacht van maandag op dinsdag gestolen in de Franse hoofdstad. Het opsporingsbericht is inmiddels meer dan 150.000 keer verspreid, maar hij is nog niet gevonden. Dat laat het bedrijf uit Lith op Facebook weten.

In heel Europa wordt er inmiddels uitgekeken naar de bus, zo blijkt uit de reacties. Ook transportbedrijven en vrachtwagenchauffeurs hebben het bericht onder hun collega's verspreid.

Voor de Chinese passagiers die met de bus naar het vliegveld zouden worden gebracht is ander vervoer geregeld. Zij hebben dus geen last gehad van de diefstal, zegt het bedrijf tegen Omroep Brabant.

 (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));