Nieuws/Binnenland
445821
Binnenland

Brits bedrijf zwijgt over miljoenen Loterijverlies

Douglas (Isle of Man) - De directie van Europa Enterprises Limited (EEL) op het Isle of Man zwijgt in alle talen over de miljoenen die zij ontvingen van claimstichting Loterijverlies.

Ruim 2,2 miljoen euro maakte Loterijverlies afgelopen jaren over naar het belastingvriendelijke eiland in de Ierse zee. Daarmee verdween een fors deel van de inleg van de 193.000 leden van de claimstichting, bedoeld voor juridische procedures, uit Nederland.

De Staatsloterij vermoedt dat Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet zelf achter het schimmige bedrijfje schuilgaat. Roet weigert te vertellen wie de eigenaar is. Opvallend is dat Roet afgelopen december een hypotheek van 3 miljoen euro afsloot bij een bedrijf dat op precies hetzelfde adres is gevestigd als EEL op het eiland.

Ondanks herhaalde pogingen van De Telegraaf, geeft EEL-directeur Gordon Mundy geen uitleg over de betaling aan zijn bedrijfje, gevestigd in een woonhuis op het eiland. Zijn medewerkster gooit uiteindelijk de hoorn op de haak.

Het opvoeren van onzakelijke diensten die gefactureerd worden is een bekende truc om geld uit een stichting te krijgen. Lees meer in De Telegraaf van vandaag