Nieuws/Binnenland
445838
Binnenland

Personeel schuwt bedrijfsborrel

Amsterdam - Een derde van de werknemers heeft een hekel aan borrels of feesten die door de baas worden georganiseerd. Toch gaat 17 procent van de medewerkers er wel naartoe, omdat ze zich verplicht voelen. Maar lang blijven hangen doen ze er niet.

Borrels en feesten georganiseerd door de werkgever zijn eerder een zeldzaamheid dan regel. Bij de meeste bedrijven (65%) wordt alleen samen gefeest tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst en Nieuwjaar.

,,Een kwart van werkend Nederland hoeft nooit een borrel te verwachten van de baas. Om toch voor wat gezelligheid te zorgen, heft daarom 7% samen met collega’s regelmatig het glas in de vrije tijd”, zegt Anouk Kogelman van cateraar Eurest dat onderzoek deed naar bedrijfsborrels.

Werkgevers in Limburg en Groningen zijn het meest zuinig als het aankomt op het organiseren en faciliteren van bedrijfsborrels en feesten. ,,Een derde van de werknemers uit deze provincies geeft aan dat er nooit iets wordt georganiseerd. In de provincie Gelderland weten ze als beste feestjes te bouwen, 82% van de werkgevers organiseert wel eens wat.

,,Wanneer er een borrel of feestje op de werkvloer wordt georganiseerd, moet een kwart van de werknemers zelf zorgen voor wat lekkers”, weet Kogelman. ,,Daarvan maakt de helft zijn hapjes zelf. Kleine tapashapjes worden genoemd als favoriete snack en laten daarmee de aloude gefrituurde lekkernijen als bitterballen en frikandellen achter zich. Ook versnaperingen als chips en borrelnootjes worden nog regelmatig geserveerd.”