Nieuws
445839
Nieuws

Seniorenkorting

Hoe zit het in verre en nabije landen met korting voor ouderen? Waar en hoe zijn goedkope toegangskaartjes, treinreizen met korting en maaltijden voor de helft van de prijs verkrijgbaar? Een slimme senior kan zich altijd legitimeren!

Want die legitimatie is de gouden toegangskaart naar voordelig reizen. En dat mag tegenwoordig ook weleens, want vooral vijftigers zijn stevig de pineut. Seniorendagen worden afgepakt, het pensioen als een verre wortel vooruit geschoven en inhalige werkgevers dreigen met lagere salarissen voor oudere werknemers.

Dus ik zou zeggen: pak je voordeel tijdens die vakantie! Goed opletten kan een heleboel geld besparen. Zo schijnen veel Duitse restaurants zogenoemde ‘seniorenteller’ te serveren, een gewone maaltijd van de kaart maar dan wat minder én voor ongeveer de helft van de prijs. In veel landen kan er sowieso voor een fors lager bedrag met de trein worden gereisd.

Allemaal een kwestie van goed opletten, ook bij het kopen van toegangskaartjes. Het kan nooit kwaad om, ook ongevraagd, de leeftijd te vermelden bij aankoop. In het slechtste geval kijken ze u meewarig aan, in het beste geval krijgt u een forse korting.

Maar een beetje hulp kan nooit kwaad. Wat zijn gouden tips voor ‘golden’ reizigers? Waar kun je supergoedkoop met de bus en zijn er misschien zelfs wel hotels die leeftijdskorting geven? Of bestaan er misschien landen met zoveel respect voor oude wijze mensen dat ze overal voor niets naar binnen mogen?

Ik krijg zelf weleens de indruk dat er in bijna álle andere landen en culturen meer respect bestaat voor senioren dan in Nederland, waar oud weleens een synoniem lijkt te zijn voor lastpak. Of lijk ik nu een oude zeurpiet?

U kunt mij mailen op checkpoint@telegraaf.nl