Nieuws/Binnenland
445866
Binnenland

Boetefuik op A2 gaat verdwijnen

Den Haag - Een juichmomentje voor automobilisten die geregeld op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht rijden: vanaf half mei mag er op het hele traject ’s avonds en ’s nachts 130 km/u worden gereden.

Automobilisten moesten tot nu toe op het kleine stukje A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen zich inhouden met gasgeven, terwijl de brede vijfbaans snelweg juist tot harder rijden uitnodigt. Tussen Amsterdam en Utrecht geldt trajectcontrole met overdag maximaal 100 km/u en na zeven uur ’s avonds 130 km/u.

Bij Vinkeveen zorgde dat voor veel boetes, omdat veel verkeersdeelnemers niet doorhadden dat daar een limiet van 100 kilometer per uur geldt. Het leverde de staatskas de afgelopen jaren tientallen miljoenen op.

De maximumsnelheid wordt wel aangegeven op hectometerbordjes, maar veel weggebruikers zien die over het hoofd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaf eerder al aan de maximumsnelheid op te willen schroeven naar 130 kilometer per uur. Op 18 februari ligt het besluit ter inzage. Half mei moet het zover zijn.

Veel eerder dan op de A2 is het al feest op meer dan 300 kilometer aan andere snelwegen. Lees meer in De Telegraaf van vandaag