Nieuws
446308
Nieuws

Top 7

De mooiste plekken van Kroatië

De prachtige natuur, historische steden en het lekkere eten trekken steeds meer toeristen naar Kroatië. Een top vakantie beleef je door een combinatie van landelijke gebieden en culturele steden. Met deze tips haal je het beste uit je vakantie naar het Zuid-Europese land.

1. Havenstad Split

De stad Split ligt op een klein schiereiland in de Adriatische Zee. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Split. In het centrum staat het indrukwekkende paleis van Diocletianus, een Romeinse Keizer. Ook de Kathedraal van Sint-Domnius en de middeleeuwse klokkentoren zijn bijzondere bezienswaardigheden. In de gezellige straatjes met pittoreske huisjes kun je rondstruinen, op een van de gezellige pleintjes een lekker drankje drinken en op de boulevard genieten van het uitzicht.

 

2. Dubrovnik

Dubrovnik wordt gezien als een van de mooiste steden van de Adriatische kust en wordt daarom ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De stad aan het kristalheldere water heeft een rijke geschiedenis waar de oorlogswonden nog zichtbaar zijn. De oude stad is grotendeels nog ommuurd en kent veel monumenten en fonteinen.

 

3. Istrië

Het idyllische schiereiland Istrië heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Ook als je lekker eten en drinken houdt, ben je op hier op de juiste plek. Je vindt hier de lekkerste visgerechten, wijnen en olijfolie. De Grotten van Beredine en de ondergrondse rivier in Pazin zijn mooie bezienswaardigheden. Maar ook de valleien en graslanden in het binnenland zijn het bekijken waard.

 

4. Mljet

Op dit dichtbeboste eiland zo’n 30 kilometer ten noordwesten van de stad Dubrovnik, lijkt het leven stil te staan. Het westelijke deel van het eiland is uitgeroepen tot nationaal park en de prachtige baaien maken dit een heerlijk relaxte vakantiebestemming.

 

5. Plitvice Lakes Nationaal Park

De natuur van Kroatië laat zich in het sprookachtige Plitvice Lakes National Park van zijn beste kant zien. De 16 helder blauwe meren en 90 indrukwekkende watervallen maken dit een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers.

 

6. Paklenica Nationaal Park

Dit ruige park bestaat uit diepe kloven, droge vlaktes en een verscheidenheid aan flora en fauna. In het park leven beren, wolven en adelaars. Een perfecte plek voor de avontuurlijke reiziger.

 

7. Kornati-eilanden

Als je van wandelen houdt, moet je zeker naar de Kornati-eilanden. Een netwerk van wandelpaden leidt je langs grillige kusten met steile kliffen. Uitrusten doe je onder het genot van prachtige uitzichten.

 

Bron: Take-a-trip.eu