Nieuws/Buitenland
447028488
Buitenland

Zoektocht naar Chinese werkers in ondergelopen mijn

PEKING - In China zitten 21 mijnwerkers vast in een ondergelopen kolenmijn. Reddingswerkers bij de mijn in de noordwestelijke regio Xinjiang zijn op zoek naar de mijnwerkers. Die kwamen vast te zitten nadat door de overstroming ook de elektriciteit en de communicatie waren uitgevallen.

Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua waren de mijnwerkers onderhoud aan de mijn aan het uitvoeren toen zaterdag de overstroming plaatsvond. Acht van hen konden direct worden gered, luidden de eerste berichten.

De reddingswerkers zeggen de 21 vastzittende mijnwerkers inmiddels te hebben gelokaliseerd. „Het platform waar er twaalf zitten, ligt 1200 meter onder de grond, met complex terrein”, aldus CCTV. Die locatie maakt de reddingsoperatie ingewikkelder, meldt de staatszender. De reddingswerkers hebben ook geprobeerd om het ondergelopen deel van de mijn leeg te pompen.

Ongelukken komen geregeld voor in Chinese mijnen, waar de veiligheidsstandaarden doorgaans ontoereikend zijn. In januari kwamen 22 mijnwerkers vast te zitten nadat de ingang bij een explosie bedolven was geraakt. Elf konden er gered worden. Tien mijnwerkers redden het niet en één van hen bleef vermist.