Nieuws/Buitenland
447858
Buitenland

Weer zit bergers dwars op Golf van Biskaje

LA ROCHELLE - De bergers van het Nederlandse bedrijf Smit die zijn ingeschakeld om op de Golf van Biskaje een groot stuurloos schip naar veilige haven te brengen, ondervinden veel hinder van het slechte weer.

Het is tot nog toe niet gelukt om een sleepverbinding tot stand te brengen. Daarvoor moet een helikopter bergingspersoneel op het zwaar slagzij makende schip takelen, maar dat gaat nu niet, zei een woordvoerder van Boskalis/Smit zondag.

Smit, dat sinds vrijdag ter plaatste aan de slag is, heeft twee sleepboten stand-by liggen. Het bedrijf heeft ook medewerkers aan boord van een Frans fregat met helikopter dat bij het wrak blijft.

Voorkomen moet worden dat het ruim 150 meter lange autoschip de Modern Express op de Franse kust slaat. Het drijft nog steeds in die richting en zou volgens Franse media op minder dan 100 kilometer van het land zijn.

Aan boord van het onder Panamese vlag varende schip zou een lading hout en bouwmachines zitten. Het raakte begin deze week in de problemen. De bemanning is dinsdag al onder zware weersomstandigheden van boord gehaald door Spaanse reddingswerkers.