Nieuws
447902
Nieuws

Dagboek van een minnares

Ik kon de verleiding niet weerstaan

Het was al bijna middernacht toen ik mijn straat in fietste. Het regende pijpenstelen en ik was kletsnat. Ik wilde niets liever dan een warme douche nemen en snel mijn bed in duiken. Maar wat was dat? Zag ik het goed? Zat daar nu iemand voor mijn deur?

“Wat doe jij hier?” vroeg ik hem verbaasd. “Waar bleef je nou? Ik had je toch een berichtje gestuurd?” “En dan denk jij dat ik meteen alles laat vallen om naar jou toe te gaan?” “Dat doen minnaressen gewoonlijk toch altijd?”

Voordat ik hem kon tegenspreken, pakte hij me stevig vast en smoorde mijn boze weerwoord in een hartstochtelijke kus. Ik kon geen weerstand bieden. Wilde dat ook helemaal niet. Waarom zou ik? Over een paar dagen was het voorbij. Dat wist ik, dat wist hij.

Blijven slapen

De volgende ochtend keek ik hem verbaasd aan toen ik mijn ogen opendeed en zag dat hij nog naast me lag. Voor de tweede keer in twaalf uur vroeg ik hem: “Wat doe jij hier?”

Hij wilde niet weggaan. Hij kon het niet. Hij wilde nog van me genieten voordat ik op reis zou gaan.

Maar hoe had hij dat dan thuis uitgelegd? “Nog helemaal niet. Maar dat is jouw probleem niet. Dat is iets waar ik mee moet dealen." En voor ik het wist, gingen we verder met waarmee we tot diep in de nacht mee bezig waren geweest.

Telefoon

In de verte hoorde ik iets trillen. Het maakte me wakker uit een lome luie slaap. Wat was dat gezoem? Het hield op en toen hoorde ik het weer. En weer en nog een keer.

Inmiddels was ik klaarwakker en besefte ik wat het was: zijn telefoon. Ik keek om me heen en zag zijn telefoon op de grond liggen. Vast uit zijn broek gevallen die rommelig op een stoel lag. Ik keek stiekem op het scherm. ‘Josien’ zag ik er in staan. Zijn vrouw...

Hij was aan het douchen en ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik drukte op de groene knop. “Hallo?” zei ik.

Aan de andere andere kant klonk een oorverdovende stilte…

Alle delen lezen van Dagboek van een minnares? Kijk hier!