Nieuws/Binnenland
447984
Binnenland

Levensgevaarlijk op de vluchtstrook

Opmerkelijke beelden in een nieuwe aflevering van de serie Wegbewakers. Een bestuurder met pech staat op de vluchtstrook gevaarlijk dicht langs de rijbaan.

Weginspecteur Hugo Deurloo is snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen omdat een vluchtstrook geen veilige plaats is om stil te staan. Terwijl het overige verkeer met hoge snelheid langsgaat, geeft Hugo de man aanwijzingen om zijn voertuig weer aan de praat te krijgen. Maar omdat dit niet lukt, wordt de situatie steeds gevaarlijker.

In veel gevallen wanneer een auto met pech langs de weg staat, zet Rijkswaterstaat een rood kruis boven de nabijgelegen rijbaan. Zodoende heeft een berger alle ruimte om het voertuig veilig te kunnen wegslepen. Toch is er veel kritiek van weggebruikers op rode kruizen en worden er jaarlijks bijna een kwart miljoen genegeerd.

Levensgevaarlijk

Het negeren van een rood kruis is en blijft levensgevaarlijk, benadrukt ook de politie. Zij slingerden tijdens extra controles in 2015 samen met Rijkswaterstaat honderden weggebruikers op de bon. Die controles konden alleen niet voorkomen dat in datzelfde jaar tien voertuigen van weginspecteurs werden aangereden nadat een rood kruis was genegeerd.

Bekijk hier eerdere afleveringen van Wegbewakers.

De boete van 237 euro voor het negeren van een rood kruis is een te lichte straf. https://t.co/O9Oja8isK1— Telegraaf TV (@telegraaftv) 30 januari 2016