Nieuws
447993
Nieuws

Aanhoudende kaalslag

Deltaplan voor winkelwerk

AMSTERDAM - Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het UWV en de sociale partners slaan de handen ineen om de problemen in de detailhandel aan te pakken.

De partijen willen daarmee voorkomen dat enkele duizenden werknemers tussen wal en schip raken vanwege de aanhoudende malaise in de winkelstraten. Zij ondervinden namelijk grote problemen bij het vinden van een nieuwe baan, vanwege hun leeftijd en het gebrek aan scholing.

Vakbond CNV Vakmensen maakt zich daarom hard voor de oprichting van een landelijk mobiliteitscentrum detailhandel. Vanuit dit platform moeten deze werknemers worden begeleid bij het vinden van een nieuwe baan.

,,Het gaat hier om werknemers die soms wel meer dan twintig jaar in dezelfde winkel hebben gestaan. Zij moeten nu ineens solliciteren en komen zonder enige scholing en ontwikkeling op de arbeidsmarkt terecht”, zegt voorzitter Piet Fortuin. De vakbondsman vindt dat het kabinet snel geld moet vrijmaken. ,,Er liggen nog miljoenen op de plank voor de sectorplannen die je direct kunt inzetten.”

Lees hele verhaal hier: 'Wij vrezen voor de zomer meer dan tienduizend ontslagen in detailhandel'