Nieuws/Buitenland
448022
Buitenland

Algerijnse troepen doden radicale strijders

ALGIERS - Algerijnse militairen hebben vrijdag vier islamistische strijders gedood ten westen van de hoofdstad. Zij maakten deel uit van een groep die vorig jaar negen militairen in een hinderlaag hadden gelokt en om het leven gebracht, meldde nieuwszender Al Arabiya.

Volgens een verklaring van het ministerie van Defensie werden de vier "geneutraliseerd" in de provincie Ain Defla, waar ook wapens, munitie en granaten in beslag zijn genomen. Terreurorganisatie al-Qaeda in de Islamitische Maghreb had de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op de negen militairen in juli 2015, ook in Ain Defla.

Algerije ontpopt zich als een van de stabielere landen in de regio na de oorlog met islamistische groeperingen in 1990 en is een belangrijke bondgenoot in de westerse campagne tegen islamitische militanten.

Maar aan al-Qaeda gelieerde strijders en een splintergroepering die loyaal is aan Islamitische Staat zijn nog steeds actief, vooral in afgelegen berggebieden en grensregio's in de woestijn.