Nieuws
448035
Nieuws

Guus Meeuwis nieuwe coach The Voice of Holland

Guus Meeuwis is de nieuwe coach van The Voice of Holland. Hij vervangt Marco Borsato vanaf volgend seizoen.

Marco neemt na vijf seizoenen afscheid van de tv-talentenjacht. Hij was in 2011 de opvolger van Jeroen van der Boom, die in de eerste reeks van de show coach was.

Guus: "Ik krijg te maken met een loodzware erfenis, want Marco is een fantastisch en succesvolle coach! Maar ik kijk er onwijs naar uit. Het is een heel nieuw avontuur. Een strategie heb ik nog niet, wel heb ik natuurlijk een voorliefde voor het Nederlandse lied. Wie weet gaat dat straks een rol spelen in mijn keuzes. Authenticiteit vind ik het allerbelangrijkste in muziek. Ik ben niet van plan om iemand te veranderen, daar geloof ik niet in. Wel lijkt het me een uitdaging om iemand te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik ben vooral van plan om met open vizier aan dit nieuwe avontuur te beginnen en rustig af te wachten wat er allemaal op me af gaat komen."

Anouk, Sanne Hans en Ali B blijven in de rode draaistoelen zitten. Marco gaf in december al aan dat hij Guus als ideale opvolger zag: ''Volgens mij heeft Guus al een paar keer 'nee' gezegd, maar een nee is meestal niet zo hard als hij lijkt. Onder druk worden dingen vloeibaar'."

De nieuwkomer bevestigt: “Vanaf het eerste seizoen heb ik geregeld de vraag gekregen om coach te worden en het is geen geheim dat ik zo mijn twijfels had. Gesprekken met Marco en later ook met Anouk hebben mijn mening bijgesteld en uiteindelijk was het mijn dochter die me verboden heeft nog een keer nee te zeggen haha”, aldus Guus.