Nieuws
448126
Nieuws

'Fotoketen Klein in problemen'

AMSTERDAM - De keten van elektronicawinkels Klein zou failliet zijn verklaard. Dat meldt RTV Rijnmond vrijdag op basis van een anonieme werknemer.

Volgens de zender zijn alle winkels van de keten vandaag dicht gebleven. Bij het hoofdkantoor in Barendrecht werd vrijdagmiddag de telefoon niet opgenomen. Ook op de website van de keten wordt niets vermeld over eventuele winkelsluitingen.

Naast fotocamera's verkoopt de winkelketen ook andere elektronica als computers en muziekinstallaties. Naar verluidt mag het personeel sinds donderdagavond niet meer naar de winkels komen en moeten de sleutels ingeleverd worden.

De keten telt 34 winkels en een webshop. Die zitten vooral in de regio Rotterdam, maar er zijn ook zaken in bijvoorbeeld Utrecht, Den Bosch en Eindhoven.

Mocht Klein inderdaad moeten sluiten, dan volgt de keten in een lange rij winkelketens die de afgelopen tijd uitstel van betaling en faillissement moesten aanvragen. Zo kwamen onder meer de schoenenwinkels van Macintosh en V&D in de problemen.