Nieuws/Binnenland
448197
Binnenland

Wonderjaren ’50 ’60

Zwart-wit films kijken op zondagmiddag in een zaaltje naast de kerk, de poppenkast op de Dam en als je naar het strand ging, droeg je gebreide zwembroeken die verschrikkelijk jeukten. Dit zijn een van de jeugdherinneringen van Frank Groothof, onder andere bekend van Sesamstraat.

Groothof groeide op in de jaren ’50 en ’60. Het naoorlogse Nederland, een tijd vol veranderingen en innovaties, maar ook een tijd vol mooie herinneringen. Museum van de 20e eeuw in Hoorn neemt u terug naar die tijd.

 

In de familietentoonstelling luistert u via een audiotour mee met de verhalen van Groothof, door hemzelf ingesproken. Komt u uit hetzelfde ’bouwjaar’ als de acteur, dan zullen de jeugdherinneringen zeker herkenbaar zijn. Prachtige foto’s, honderden voorwerpen en verschillende stijlkamers zorgen ervoor even terug te gaan in het Nederland van de jaren ’50 en ’60. Luister bijvoorbeeld naar een singeltje aan de platenbar in de platenzaak, bekijk de ’nieuwste’ televisies en radio’s of zoek het mooiste speelgoed uit in de speelgoedwinkel. Of ga eens lekker zitten op een van de fauteuils in een huiskamer uit de jaren ’50.

Geboren ver na de jaren ’50, ’60 en opgegroeid met mobieltjes, internet en breebeeldtv? Kom dan even een kijkje nemen in de jeugd van je (groot)ouders

www.museumhoorn.nl