Nieuws
448219
Nieuws

Modekoning Oger mag blijven in de PC

Amsterdam - Modekoning Oger Lusink mag met zijn exclusieve damesmodezaak Oger Donna in de PC Hooftstraat blijven zitten.

Huisbaas Overvast had een rechtszaak tegen Lusink aangespannen omdat het vastgoedbedrijf andere plannen had met het pand op nummer 93. Vanwege de toenemende vraag naar grotere winkepanden in de PC, wilde Overvast nummer 89, 91 en 93 waar Donna inzit, grondig renoveren en samenvoegen tot één grote winkelruimte. Dat levert namelijk veel meer huur op. ,,Haar investering veilig stellen”, noemt Overvast het.

Om dat te realiseren, zegde Overvast de huurovereenkomst met Oger op. Maar de rechter heeft hier een stokje voor gestoken. ,,We zijn volledig in ons gelijk gesteld”, vertelt Oger Lusink. “Gelukkig bleek ons huurcontract bindend en hoeven we niet te vertrekken. We gaan door met onze winkel, business as usual!”

In 2011 werd Overvast eigenaar van de drie panden, die voorheen in bezit van de Merwerde Groep waren. Op nummer 89 en 91 zit een winkel van Ralph Lauren en op nummer 93 de damesmodelijn van Oger. Merwerde heeft vervolgens met Oger een overeenkomst getekend waarbij de huur op zijn vroegst pas 31 juli 2025 kan worden opgezegd.

De rechtbank is van mening dat dit huurcontract met een nieuwe huurbaas ook bindend is.