448252
Binnenland

5 x

Winterse avonturen in het Canadese Edmonton

Terwijl wij beteuterd uit het raam kijken naar een grijze lucht en 8 graden, trotseren de Canadezen temperaturen tot (soms ver) onder het nulpunt. Koud? Ja. Maar dat zorgt ook voor met sneeuw bedekte bergtoppen, bevroren meren vol schaatsers en natuurlijk het fascinerende noorderlicht. Al deze prachtige ervaringen komen samen in de stad Edmonton en omgeving. Dit zijn de vijf leukste outdooractiviteiten!

1. Wintersporten in de Rocky Mountains

De ‘Rockies’ vormen een groot hooggebergte in het westen van Canada. Verschillende skiresorts in de omgeving van Edmonton geven je de mogelijkheid van de mooiste bergen af te glijden op je ski’s of snowboard en de wijdse uitzichten op je af te laten komen. Of je nu veel ervaring in de wintersport hebt of hier voor de eerste keer bent: de Rockies zijn geschikt voor jong en oud! Nog meer must-do’s: een tocht maken door Jasper National Park, de warme bronnen in Kootenay National Park bezoeken of het prachtige Peytomeer in Banff National Park ontdekken.

 

2. Ice walks in een doolhof van rotswanden

Hoe bijzonder is het om te lopen door een bevroren kloof in een kolossale berg met  torenhoge ijswatervallen? Je moet de bevroren canyons van de Rockies met eigen ogen zien, wil je geloven dat de trapwaterval van Maligne Canyon en de ijsmuren van Johnston Canyon daadwerkelijk bestaan. Voor een ultieme ice-walk-experience neem je de avondrondleiding waar het licht van een hoofdlamp je leidt door dit doolhof van rotswanden. Met deze tour eindig je natuurlijk bij een kampvuur om marshmallows te roosteren en te nippen van warme chocolademelk. Wie wil dat nu niet?

 

3. Noorderlicht met eigen ogen aanschouwen

Eén van de onmisbare belevenissen tijdens een reis naar winters Canada is natuurlijk het noorderlicht met eigen ogen te zien. Alberta is dankzij de noordelijke ligging en één van de donkerste hemels van de wereld de plek bij uitstek om dit natuurverschijnsel te aanschouwen. Reis vooral af naar een van de nationale parken – zoals het Jasper en Wood Buffalo National Park – waar het dansende mysterieuze natuurverschijnsel van september tot april het best te zien is. Wie weet pik je ook nog iets op van de talloze sterrenbeelden of zelfs de Melkweg!

 

4. Kunst en cultuur op het ijs tijdens het Silver Skate Festival

Doe je muts op, trek je warmste broek aan en maak je klaar voor een gezellig evenement. Op het Silver Skate Festival komen kunst, cultuur, recreatie en sport namelijk samen! Het is het oudste winterfestival van Edmonton en gratis toegankelijk voor iedereen. Ideaal om met de hele familie een leuk uitje te maken! Je kunt hier in de sneeuw tussen de ijssculpturen wandelen, warm worden door te vegen op de Jam-Can Curling baan of schaatsers aanmoedigen op de Katerbaan. Verder kan je zelf de ijzers onder binden en over de magische Silver Skate paden glijden, of genieten van live-entertainment als de Night Works van start gaan na zonsondergang. Dit jaar vindt het festival plaats van 12 tot 21 februari.

 

5. Een avontuurlijke sleetocht met honden

And last but not least: we hebben natuurlijk ook gedacht aan de dierenliefhebber. Als je er al lang van droomt om op een hondensledetocht te gaan, dan is dit je kans. Zowel in Alberta’s Rocky Mountains als in de steden om Edmonton heen, kun je je mee laten voeren door een team van enthousiaste honden over een bevroren landschap. Neem het heft in handen en leid de hondengroep zelf, of besluit onder het warme dekentje in de slee te kruipen en glijd mee over de sneeuw. Waar je dan ook om je heen kijkt, het lijkt net alsof je je midden in een ansichtkaart bevindt.

 

Bron: Cityzapper.nl