448256
Buitenland

Familie dode Amerikaanse woest over wurgseksgerucht

WENEN - De 25-jarige Amerikaanse die eerder deze week dood in haar Weense appartement is gevonden, is om het leven gekomen door verstikking. De politie sluit niet uit dat dit het gevolg is van een uit de hand gelopen seksspelletje. De familie van Lauren Mann is nu woest dat de politie deze theorie heeft gedeeld met de media.

„Het nieuws wordt opgeklopt”, zegt Laurens zus Ashleigh in een reactie tegen de Daily Mail. Zij twijfelt sterk aan de theorie dat wurgseks een mogelijke doodsoorzaak is.

En daarin is Ashleigh niet alleen. Zo zegt de Weense huisbaas van Lauren tegen de Daily Mail dat hij evenmin iets gelooft van de politietheorie: „Ze was een lief meisje en ik had nooit problemen met haar. Ze had een goed karakter en was een voorbeeldige huurder.” Het Britse tabloid sprak enkele buren van Lauren en ook zij hechten weinig waarde aan de suggestie dat de Amerikaanse zou zijn overleden aan de gevolgen van een seksspelletje.

De politie is nog altijd op zoek naar een Gambiaanse man met wie Lauren zou hebben samengewoond. Hij is niet meer gezien sinds de Amerikaanse afgelopen dinsdag dood in haar appartement werd gevonden. Al zet Laurens huisbaas ook zijn vraagtekens bij het gerucht dat ze met een Gambiaan zou hebben gehokt: „Ik ken de mensen die hier wonen, ik praat met hen. Ik weet zeker dat ze het tegen me zouden hebben gezegd als er een zwarte man in het appartement had gewoond.”