Nieuws/Binnenland
448291
Binnenland

Groot tekort aan politieauto's

Den Haag - De politie komt auto’s tekort en dat wordt in een aantal regio’s alleen nog maar erger. Burgemeesters en het CDA trekken daarover aan de bel.

De politie bezuinigt op auto's en gaat ze over regio’s herverdelen. De burgemeesters van Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen hebben daarover een brandbrief gestuurd. Ze vrezen voor de aanrijtijden doordat zij auto’s moeten inleveren en naar hun mening nu al met tekorten zitten. De burgervaders moeten het in hun regio ook nog eens met minder agenten doen. „Uit oogpunt van verantwoordelijkheid voor handhaving van de openbare orde en veiligheid achten wij deze ontwikkeling niet acceptabel”, schrijven de burgervaders.

Politievakbond VHMP bevestigt dat er nu al een tekort aan wagens is, zowel aan de onopvallende als aan de oranje-blauw gestreepte. „Agenten gaan bijvoorbeeld met hun eigen auto’s naar getuigenverhoren”, zegt vakbondswoordvoerder Eichhorn.

Volgens CDA-Kamerlid Van Toorenburg is de veiligheid in het geding. „De aanrijtijden stonden al onder druk maar nu kunnen de burgers helemaal niet meer op de aanwezigheid van politie rekenen.”

Lees de reportage: 'Autotekort bedreigt veiligheid platteland'