Nieuws/Binnenland
448292
Binnenland

Burgemeester Midden-Delfland blijft aan

SCHIPLUIDEN - Arnoud Rodenburg blijft aan als burgemeester van de gemeente Midden-Delfland. Donderdagavond liet de door zijn eigen partij weggestemde burgervader weten dat hij zich door de steun vanuit de bevolking gesterkt voelt om er weer zes jaar volop tegenaan te gaan. De 20.000 inwoners tellende dorpsgemeenschap reageert massaal verheugd op de mededeling van hun burgervader.

Afgelopen dinsdag stemde een meerderheid van de raad, onder wie eigen partijgenoten, de burgervader weg. Onder druk van de bevolking keerde de CDA-fractie op haar schreden terug. Opmerkelijk genoeg wist fractievoorzitter Kees van der Vaart donderdag nog niets af van het besluit van Rodenburg, zo bleek toen de Telegraaf belde.

Commissaris van de Koning Jaap Smit (CDA), die de voltallige raad gistermiddag op het matje riep, legt de fout bij de vertrouwencommissie. ,,Er is door fractievoorzitters te weinig regie gevoerd en dat wordt erkend. De raad steekt de hand in eigen boezem”, aldus de CvdK gisteren na afloop van het onderhoud.

De volkswoede over het wegstemmen van burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland zwelde de afgelopen dagen met het uur aan.. Terwijl met name CDA-raadsleden in de dorpen met de nek worden aangekeken, was tot gisteravond een groot aantal actievoerders dag en nacht bezig met hun burgermeester. Er werden handtekeningenacties opgezet en online Facebook-acties gestart. ,,Wat er met onze burgemeester is gebeurd, is werkelijk een schande”, zegt Aad van Winden, mede-initiatiefnemer van burgerinitiatief  ‘Arnoud Rodenburg moet blijven’. ,,Deze burgemeester gaat voor de inwoners door het vuur en is een ware ambassadeur voor onze dorpen”.