448364
Buitenland

Recordbedrag van 33 miljoen pond voor anonieme Brit

Tweede jackpotwinnaar gevonden

Amsterdam - We hebben een winnaar! De organisatie achter de Britse National Lottery heeft gemeld dat ook de eigenaar van het tweede lot waarop de helft van de jackpot gevallen is, is gevonden.

De gelukkige winnaar van maar liefst 33 miljoen pond kiest ervoor om anoniem te blijven. De trekking voor de recordjackpot van 66 miljoen pond (87 miljoen euro) was op 9 januari. Omdat er geen lot was verkocht met precies de winnende cijfercombinatie, moest de hoofdprijs door twee winnaars worden gedeeld. De eerste geluksvogel meldde zich vier dagen na de trekking al, op de tweede was het zo lang wachten dat de National Lottery zich genoodzaakt voelde te onthullen dat het lot in Worcester was verkocht.

Dat leverde een stormvloed op aan mensen die claimden dat het winnende lot van hen was, maar dat ze het verloren hadden, of dat het gestolen of beschadigd was. Eén vrouw stelde dat ze haar winnende lot in de was had laten meedraaien. Op wonderbaarlijke wijze waren de nummers niet, maar de datum en barcode wél verdwenen.