448389
Nieuws

Indoorhallen als voorproefje wintersport

Wintersport in Nederland

Nog heel even en dan trekken ongeveer een miljoen Nederlanders richting de sneeuw. Om vast een beetje in de stemming te komen en je voor te bereiden op een sportief weekje, is indoor skiën of boarden een aanrader. Duik de zolder op, zoek muts en handschoenen bij elkaar en breng een bezoek aan een van onze ijskoude hallen.

SnowWorld

SnowWorld Landgraaf is zo’n indoor hal waar u 365 dagen per jaar op de latten kunt staan. Dit is de langste skibaan van Nederland. Deze XXL vrieskist heeft vijf pistes van maar liefst 512 meter lang, 4 bandliften en een 6-persoons! stoeltjeslift. Hier wordt zelfs elk jaar het WK snowboarden georganiseerd. SnowWorld Zoetermeer is het kleinere broertje van SnowWorld Landgraaf. Deze hal heeft 3 pistes, 10 liften, waaronder 5 sleepliften, 4 bandliften en een touwlift. Deze baan kent de steilste piste van Nederland met een dalingspercentage van 20 procent.

www.snowworld.com

 

SnowPlanet Spaarnwoude

SnowPlanet in Velsen-Zuid beschikt over twee indoorpistes met echte sneeuw, waaronder een beginnerspiste van 100 meter en een steile piste van 230 meter voor de meer geoefende wintersporter.

www.snowplanet.nl

 

De hal ligt in het natuurgebied Spaarnwoude, bekend van o.a. festivals als Dance Valley en Dutch Valley. Dit pareltje ligt midden in het verstedelijkte deel van Noord-Holland en vormt de buffer tussen Haarlem, Amsterdam en Velsen. Heeft u na het spelen in de sneeuw nog wat puf, dan kunt u hier heerlijk fietsen en wandelen.

www.spaarnwoude.nl

 

Skidôme Terneuzen

Skidôme Terneuzen heeft twee pistes. De beginnerspiste is 110 meter lang, de gevorderde piste is 220 meter lang en heeft twee sleepliften. Skidôme Rucphen heeft een 160 meter lange piste. Hier vindt u ook een GlowGolf parcour en een ijskartbaan.

www.skidome.nl

 

Montana Snowcenter

In Montana Snowcenter kunt u ook 365 dagen per jaar skiën en boarden. Hier is zelfs een echte buckelpiste aanwezig. Als beginner kunt uiteraard op een makkelijkere manier beneden komen.

montana-snowcenter.nl