Nieuws/Binnenland
448391
Binnenland

WK ZEILEN MIAMI

Succes voor zeilers in Miami

Halverwege de wereldbekerwedstrijden in Miami gaan in maar liefst vijf klasses de Team Delta Lloyd-zeilers aan de leiding.

Dorian van Rijsselberge, Lilian de Geus, Rutger van Schaardenburg, Marit Bouwmeester en het Nacra17 duo Mandy Mulder & Coen de Koning staan na drie dagen zeilen allemaal bovenaan in het klassement.

Dorian van Rijsselberge

Van Rijsselberge reageerde als volgt: "Vandaag drie zware races, heel fysiek, weinig wind. Niet het hele veld is er, we missen nog wat jongens uit de wereldtop. Maar de eerste vijf zitten dicht bij elkaar. Het gaat allemaal zijn gangetje, we zijn lekker rondjes aan het varen."

Lilian de Geus

Lilian de Geus gaf de volgende reactie: "De laatste twee dagen gingen supergoed. We hebben alle races licht weer gehad. De top 3 van het WK is hier aanwezig, ik ben blij dat ik die Chinezen nu ook voor kan blijven met dit lichte weer. Tactisch, strategisch en technisch gaat het supergoed. We hebben hierin geïnvesteerd de afgelopen weken, ik ben blij dat het nu zo goed loopt."

Van Schaardenburg en Heiner

Rutger van Schaardenburg liet het volgende weten: "Het gaat heel goed, het zijn lastige omstandigheden: er is weinig wind en de wind komt van alle kanten maar ik ga er goed mee om. Samen met Roy [red. Roy Heiner, gelegenheidscoach] heb ik een duidelijk plan opgezet: verstandig over de baan gaan en alle opties open houden. Ik ben blij dat ik dat goed uitvoer. Dat resulteert in goede wedstrijden en mooie snelheden."

Bovenboei

Nicholas Heiner begon de dag nog als vierde, maar viel terug naar plek 14. Heiner: "Resultaattechnisch was het een moeilijke dag. Ik vaar heel constant, hou alle opties open, kom als tweede over de finish, maar ik was te vroeg gestart. In de tweede wedstrijd zat ik er weer enorm goed bij maar op een gegeven moment zat alles een beetje tegen bij de bovenboei. Ik kom achterin het veld terecht en weet het niet meer goed te maken. Maar we zijn eigenlijk heel sterk aan het varen en ik kijk er naar uit om het weer goed te maken".