Nieuws/Binnenland
448396
Binnenland

Met stille trom is de Ark van Noach dinsdag vertrokken uit Dordrecht naar zijn tijdelijke ligplaats in Krimpen aan den IJssel.

Een handjevol belangstellenden was in alle vroegte naar het terrein aan de Maasstraat op de Stadswerven gekomen om het immense Bijbelse schip van evangelist Johan Huibers uit te zwaaien. De Ark moest weg uit de Merwestad om plaats te maken voor woningbouw.

Wethouder Piet Sleeking was aanwezig om Huibers te bedanken voor zijn inspanningen. ,,De verwachte miljoenen bezoekers zijn dan wel niet gekomen, maar Dordrecht is toch mooi op de wereldkaart gezet dankzij onder meer een foto op de voorpagina van de New York Times”, aldus Sleeking.

Huibers heeft met een groep medewerkers vier jaar gebouwd aan de replica van de Ark die 135 meter lang, 28 meter breed en 23 meter hoog is. Er waren maar liefst 12000 boomstammen nodig voor het schip dat zo’n vier miljoen euro heeft gekost.

De Ark van Noach ging in de zomer van 2012 open voor het publiek, maar trok nooit de geraamde bezoekersaantallen van 300.000 per jaar. De teller stokte uiteindelijk na 3,5 jaar op ruim 280.000 bezoekers. Desondanks is Huibers geen teleurgesteld man. ,,Ik vind het geweldig zoveel mensen aan boord te hebben mogen verwelkomen.”

De Ark ligt voorlopig afgemeerd in Krimpen aan den IJssel ter hoogte van de halte van de Waterbus en is gesloten voor het publiek. Huibers is van plan om in de zomer met de Ark naar Rio de Janeiro te varen voor de Olympische Spelen, maar daarvoor zal eerst nog het benodigde geld bijeen gebracht moeten worden.