Nieuws
448426
Nieuws

Column Kimberley

Het gaat me niet snel genoeg!

Redacteur Kimberley van Heiningen doet mee aan onze Lekker in je vel-challenge en schrijft iedere week over haar zoektocht naar een gezondere levensstijl. Haar nieuwe missie: ontstressen en de kou weerstaan.

Koud water klettert uit de douchekop. Ik ril. Een maand geleden zou ik hebben gedacht dat de geiser is uitgevallen. Ik woon in een oud huis en daar krijg je nu eenmaal gratis gebreken bij. Maar deze keer is het niet de geiser; ik heb zélf de koude kraan opengedraaid. Vanuit de woon-kamer hoor ik mijn vriend lachen. Ik lach niet. Hij weet toch ook wel dat ik niet voor de lol de kraan op graadje Siberië draai? Een beetje steun zou fijn zijn. Maar hij schatert: “Je moet nog zeker anderhalve minuut, schat.” Ik stel me zo voor dat hij met een zelfvoldane grijns op de bank zit met het boek Snel SLIM in zijn hand en z’n blik op de timer van zijn telefoon.

Makkelijk wordt het nooit

Volgens Dr. Hofstra stimuleert koud douchen de vetverbranding, daarom is het nu onderdeel van mijn nieuwe leefstijl. Ik moet toegeven dat het trotseren van die koude straal iedere dag wat beter gaat, maar makkelijk wordt het nooit. Eigenwijs draai ik een minuut voor tijd de douche uit en spring in mijn badjas. De verleiding is groot om meteen de warme woonkamer in te gaan, maar de weegschaal lonkt ook. “Wat als ik nou extra ben afgevallen in die paar minuten?” fluistert een optimistisch stemmetje in mij. Ik knijp nog snel wat water uit mijn haren, wie weet scheelt het een onsje. Helaas, de wijzer wijst nog steeds richting de 73 kilo. Stiekem had ik gehoopt op een pondje minder... het gaat me niet snel genoeg!

Mediteren

Ik merk dat ik moeite heb om niet in de stress te schieten. Helemaal niet handig, want volgens de SLIM methode moet ik juist leren ontspannen. Ik moet mediteren. Nu! Half doorweekt ren ik naar de slaapkamer, doe mijn laptop aan en plof op de vloer waar ik mezelf verrassend snel in de lotushouding wurm. Oefening baart kunst, blijkbaar ook wanneer het om yoga gaat. Mijn ogen zijn gesloten en ik luister naar de rustgevende stem van de meditatiemevrouw, die ik eerder met behulp van lifestylecoach Marije de Vries op internet heb gevonden. Ze dwingt me aan alles te denken en tegelijkertijd niets met die gedachten te doen.

Ontspannen

Dat is een moeilijke opgave voor zo’n onrustig type als ik. Vaak doe ik de dingen al voordat ik ze überhaupt bedenk. “Laat je zorgen wegstromen,” commandeert ze op vriendelijke toon. Ik voel me nog niet echt ontspannen met naderende deadlines in mijn hoofd en het koude laminaat onder mijn billen. Vreemd genoeg kan ik die gedachten redelijk snel van me afzetten; iets  wat ik eerder echt niet kon. Misschien is dit dan toch écht de invloed van mijn nieuwe levensstijl: ik powerwalk, yoga, mediteer en ik neem koude douches. Ik ben er zó druk mee... de stresskip in mij krijgt niet eens de kans om van zich te laten horen!

Klik hier om je in te schrijven voor de Lekker in je vel-challenge

OOK meedoen?      

Op VROUW.nl: vrouw.nl/lekkerinjevel

Op Twitter: @KimvanHeiningen  

Op Facebook: facebook.com/kimberleyvheiningen

Doe gratis mee aan de challenge

Op 8 januari zijn we van start gegaan met de Lekker-in-je-vel challenge, maar meedoen kan nog steeds! Wil jij ook fitter en gezonder worden in 2016? Klik dan hier om je gratis in te schrijven!