Nieuws
448460
Nieuws

Obama mengt zich in rel rond Oscars

Barack Obama heeft zich voor het eerst uitgelaten over de controverse rondom de Oscars. Volgens Obama is die onderdeel van een groter probleem. “Zorgen we ervoor dat iedereen een eerlijke kans krijgt?”

Obama vindt dat de filmindustrie moet doen ‘wat elke andere industrie zou moeten doen’. “Op zoek gaan naar talent en iedereen kansen bieden”, zei de Amerikaanse president in een interview met ABC7.

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, kwam onder vuur te liggen na de jongste bekendmaking van de genomineerden. Voor het tweede jaar zijn alle twintig genomineerden in de categorieën voor acteurs blank. Veel Afro-Amerikaanse acteurs boycotten de Oscaruitreiking volgende maand, op social media was de hashtag #OscarsStillSoWhite dagenlang trending.

Onder druk van alle kritiek besloot The Academy dat de Oscars etnisch diverser moeten worden. Over vijf jaar moet het aantal vrouwen en niet-blanken dat stemt over de nominaties en toekenning van de filmprijzen zijn verdubbeld.