Nieuws/Binnenland
448526
Binnenland

Luxe cruise bezoekt elf tropische eilanden in 34 dagen

Naar de Caraïben zonder te vliegen

Genieten van een ijsgekoelde rumcocktail op het tropische eiland Tortola. Zwemmen met zeeschildpadden in het turquoise water van Barbados. Relaxen op een van de idyllische strandjes van Antigua. En dat allemaal zonder er het vliegtuig voor in te hoeven stappen? Het kan tijdens een cruise op het luxe schip De Balmoral, waarbij u maar liefst elf eilanden in 34 dagen bezoekt – en maar één keer uw koffers hoeft uit te pakken.

Aan boord van De Balmoral van de Noorse rederij Fred.Olsen is de rust het eerste dat opvalt. Geen massale buffetten en drukke gezinnen, maar een gemoedelijke sfeer waarbij comfort en ontspanning centraal staan. Het middelgrote schip biedt plaats aan 1350 passagiers, wat een intieme sfeer geeft en waardoor iedereen aan boord veel privacy heeft. Een aperitiefje in de lounge, ontspannen in de sauna of een spelletje spelen in de kaartruimte: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De vriendelijke bemanning staat altijd klaar en het schip is van alle gemakken voorzien: van zwembaden, een bibliotheek en restaurants tot een theater, sportruimte en wasserette.

“Reizen per schip betekent veel zien op een luxe en ontspannen manier”, vertelt Jaap Peerenboom van Reader Offers, dat deze cruise aanbiedt. “Het bijzondere aan deze 34-daagse cruise naar de Caraïben is dat het een uitkomst is voor degenen die niet van vliegen houden. De reis start in het Engelse Southampton, maar wij brengen alle gasten vanuit Nederland per minibus daar naartoe. Opstappen kan in Amsterdam, Amersfoort, Sassenheim, Utrecht, Rotterdam of Hazeldonk. En na afloop van de cruisereis halen we iedereen uiteraard ook weer op.”

Na een overnachting in de Engelse havenstad zet de Balmoral koers naar het Caribisch gebied, bekend om de tropische temperaturen, relaxte sfeer en levendige cultuur waarin dans, zang en genieten van het leven de boventoon voeren. Maar ook hier heerst een zelfde sfeer die je ook op het schip waarneemt: intiem, kleinschalig en ontspannen. Zo meert het schip aan op Barbados, bekend om de blauwe zee, witte stranden en oneindig veel palmbomen. Dit koraaleiland steeg miljoenen jaren geleden uit boven zee en wordt omringd door een wonderschone waterwereld. Barbados kent bovendien een rijke eetcultuur die is verrijkt met Afrikaanse, Caribische, West-Indische en Europese invloeden. Na een dag snorkelen of duiken is het dan ook heerlijk bijkomen met een heerlijke koude rumcocktail en een gegrild vers gevangen visje.

Jaap Peerenboom: “Alle elf eilandjes die de cruise aandoet, hebben zo hun eigen unieke en kenmerkende sfeer. De reis eindigt in het charmante Charlotte Amalie, op St. Thomas. Een prachtige stad bekend om Deense koloniaanse architectuur, het zeventiende-eeuwse Blackbeard kasteel en prachtige baaien waar je de zon in zee kunt zien zakken.”

Korting voor lezers van De Telegraaf

Ga mee op de Caribbean Discovery!

Wilt u mee op deze onvergetelijke reis van 11 november tot 14 december 2016? Dat kan nu met een extra aantrekkelijke korting. De normale prijs is vanaf € 4.458; momenteel is de kortingsprijs € 4.108. Lezers van De Telegraaf krijgen een extra korting van €225 per persoon, waardoor deze tropische cruise al mogelijk is vanaf € 3.883 (dit is de prijs voor een binnenhut; prijzen voor een buitenhut, een balkonhut en een suite zijn op aanvraag). U kunt contact opnemen met Reader Offers via (035) 694 75 70 of info@readeroffers.nl. Vermeld daarbij de speciale lezerscode: TGCSPP.

Binnenkort wordt het gloednieuwe schip van Holland America Line gedoopt in Rotterdam. Lees hier alles over het Nederlandse tintje aan boord!