448527
Binnenland

Burleson en Douwes mee op Cruise Travel jubileumcruise

Entertainment aan boord door musicalsterren

Uitzicht op de Noorse fjorden en luisteren naar de zuivere stem van musicalster Pia Douwes: het kan tijdens de musicalcruise. Cruise Travel en ANWB organiseren deze speciale themacruise ter ere van het dertigjarig bestaan van de touroperator. Behalve Douwes reizen onder anderen Stanley Burleson en Sophia Wezer mee naar Noorwegen.

Douwes, Burleson en Wezer verruilen de Nederlandse theaters in juni voor een varend podium. In het theater op cruiseschip de Rotterdam zingen zij de sterren van de hemel. De artiesten brengen musicalhits en liedjes uit hun eigen repertoire ten gehore. Ook zijn er meet & greets, waarbij de gasten vragen kunnen stellen aan de musicalsterren. Vier talenten van de Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater vullen de cast aan.

Vertrek vanuit Nederland

Cruise Travel pakt uit ter ere van het jubileum. “We organiseren elke vijf jaar een bijzondere cruise”, vertelt directeur Eugène Westerink. “Eerder kozen we voor een themacruise of kwamen er artiesten optreden. Maar zo’n cruise als deze, die helemaal in het teken staat van musicals en waar drie van de grootste Nederlandse musicalsterren optreden, is uniek.”

De gasten vertrekken op 11 juni vanuit Rotterdam met het gelijknamige schip van Holland America Line. Daar stapt ook ANWB-gecertificeerde reisleiding op. “Die begeleiders kennen het schip en de bestemmingen van A tot Z en spreken bovendien Nederlands. Prettig voor de gasten, zeker als ze nog nooit hebben gecruised.”

Beste van twee werelden

Bijzonder aan de reis is volgens Westerink het cruisen door de fjorden. “Vanaf het water kun je de adembenemende natuur volop aanschouwen. Tijdens de achtdaagse cruise worden onder meer het dorp Flåm en de steden Stavanger, Kristiansand en Oslo bezocht. Gasten kunnen als ze van boord gaan zelf op pad of mee op een van de excursies. “In Flåm kun je bijvoorbeeld een spectaculaire treinreis maken, waarbij je prachtige vergezichten ziet”, tipt Westerink.

De musicalcruise is in principe eenmalig, maar Cruise Travel biedt ook tal van andere themareizen aan: “We willen ons in de toekomst nog meer gaan richten op unieke ervaringen en inspirerende combinatiereizen. Onder de noemer Cruise&More bieden we reizen aan op zee én aan land: een cruise met een volledig verzorgd landarrangement combineert het beste van twee werelden.”

Beroemde artiesten

Pia Douwes schitterde in de musical Elisabeth in Wenen, Scheveningen, Essen, Stuttgart en Berlijn. Ook speelde ze in Chicago op West End (Londen) en Broadway (New York), 3 Musketiers in Rotterdam, Berlijn en Stuttgart en in onder meer Cats, Les Misérables, Evita en Billy Elliot. Stanley Burleson speelde rollen in onder meer Cats, Evita, Les Misérables, Miss Saigon, Chicago, Elisabeth, 3 Musketiers, Beauty and the beast en Sister Act. Sophia Wezer was te zien in onder meer Grease de Musical, Chicago, Copacabana, The Wiz, Tarzan en Amandla! Mandela.

Naar de Caraïben zonder te vliegen? Lees hier hoe je elf eilanden in 34 dagen bezoekt!