Nieuws/Binnenland
448689
Binnenland

Rechtszaak Ajax-speler Kenny Tete uitgesteld

AMSTERDAM - De rechtszaak tegen Ajax-speler Kenny Tete is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechter ging woensdag in op het verzoek van zijn advocaat om nog getuigen te mogen horen.

Tete moest zich voor de verantwoorden voor de rechtbank in Amsterdam omdat hij zich in de nacht van 5 op 6 december zou hebben verzet bij zijn aanhouding en een agent zou hebben beledigd. Tete bracht toen de rest van de nacht door op het politiebureau. De speler was op 5 december na het thuisduel van zijn club tegen sc Heerenveen betrokken bij een vechtpartij in Amsterdam.

De voetballer zelf ontkende voor de politierechter alle aantijgingen. Hij en zijn raadsman zeiden dat er nog enkele andere jongens bij waren op de bewuste avond. De rechter-commissaris gaat hen nog horen als getuigen.

Tete arriveerde op krukken bij de rechtbank omdat hij afgelopen zaterdag een enkelblessure opliep. Hij bleek zijn rechterenkelband te hebben afgescheurd, waarvoor hij deze week een operatie ondergaat. Hierdoor is hij naar verwachting de komende tien tot twaalf weken uit roulatie.

Tete brak vorig jaar door bij Ajax. De twintigjarige verdediger veroverde een basisplaats en debuteerde in oktober in het Nederlands elftal.