448717
Nieuws

Wat zij vindt

George Clooney-moe

George Clooney. Jeetje. Ik kan mij niet heugen dat iemand met zoveel hysterie onthaald is in ons land. Waar kwam deze enorme opwinding vandaan? Ik weet het niet. Ja, hij is een mooie man. En ja, hij doet goede dingen. En inmiddels weten we ook dat hij heel aardig is. Maar wij zijn toch volwassen mensen en niet een stelletje hormonaal gedreven pubermeisjes?

Stoomboot van Sinterklaas

Gisteren zapte ik even langs RTL Boulevard. We zagen Winston G. ietwat nerveus op en neer springen op de rode loper en in de verte kijken of ‘de auto’ er al aankwam. ‘De auto’. Het was net of er een kleuter stond te wachten op de stoomboot van Sinterklaas. ‘De auto’ met daarin ‘de George Clooney’ arriveerde stipt op tijd. ‘Het is net televisie!’, kirde Winston, daarbij nog net niet in zijn handjes klappend van enthousiasme.

Vuurwerkshow

Camera’s flitsten, journalisten riepen zijn naam, inhoudsloze interviewtjes werden afgedraaid (waarbij onze Linda de Mol als Televisie Queen naar voren werd geschoven) en het niveau zakte met de seconde dat ik keek. Zo zag ik George verklaren dat hij Linda maar lang vond. (O. Interessant!) Dat sloot weer lekker aan op de onthulling van Martijn Krabbé dat hij George maar klein vond.

En toen George Winston vanwege zijn eveneens grijs wordende haar een geweldige toekomst voorspelde, kon de avond echt niet meer stuk. Het enige dat nog ontbrak, was een spetterende vuurwerkshow en twee olifanten waarop zowel Winston als George het laatste stukje rode loper op mochten afleggen. Man, man, man, wát een scoops allemaal.

Lover voor Sylvie

Mijn telefoonscherm lichtte op. ‘Meid, ik ben George Clooney-moe, mag ik dat even zeggen?’ appte een vriend. Zie je wel, ik ben niet de enige. We appten nog wat verder, over dat we weer toe zijn aan écht nieuws (een nieuwe steenrijke lover voor Sylvie bijvoorbeeld) en ik stond op om een kop koffie te zetten. George Clooney-koffie inderdaad. Shit, zelf in mijn keuken ontkwam ik er niet aan.

Mannen-Barbie

Uit pure nieuwsgierigheid zapte ik later toch nog even langs Late Night. Een uiterst saai interview waar, vooral in het begin, weinig touw aan vast te knopen was. Ik zag vooral een perfecte man. Met een prachtige lach. En een kapsel waar menig mannen-Barbie een puntje aan kan zuigen. Een man met ook nog eens een mooie inborst, want een echte mensenrechtenvoorvechter. Ik gaapte en ging naar bed.

Overhyped

George, het ligt echt niet aan jou. Je bent gewoon overhyped. In ons o zo nuchtere landje gedroeg ineens iedereen zich als een 15-jarige Justin Bieber-fan en dat heeft jouw sex-appael geen goed gedaan. Ik blijf je koffie drinken. En ik zal ook echt wel naar je films blijven kijken. Maar als je nog een keer in Nederland bent, sla ik Boulevard en Late Night écht over.