448735
Binnenland

Burgemeester bevestigt bedreiging LHBT-vluchtelingen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Liesbeth Spies van het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn bevestigt in antwoord op raadsvragen van GroenLinks, dat LHBT-vluchtelingen in de plaatselijke noodopvang zijn gepest en bedreigd. Volgens Spies is er aangifte gedaan van het pesten en bedreigen.

Dat meldt Studio Alphen.

Verschillende pesters en bedreigers zijn inmiddels overgeplaatst, aldus Spies: „LHBT-bewoners zijn op eigen verzoek gehuisvest in een afzonderlijk deel van de opvang. In dit deel is toezicht. Eén bewoner is op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere opvanglocatie.”

LHBT-vluchtelingen uit de Alphense opvang schreven vorige week een brief aan koning Willem-Alexander. Daarin nodigden ze de vorst uit om zelf te komen kijken hoe slecht ze het hebben: „We willen heel graag aan u en uw vrouw Maxima vertellen wat er hier gebeurt en waarvan het COA telkens in de kranten zegt dat het niet zo is. We horen hoe goed uw vrouw omgaat, een groot hart heeft en steun geeft aan LHBT Nederlanders. Daar willen wij ook bij horen.”