Nieuws
448758
Nieuws

Dividend heilig voor veel beleggers

VEB: Risico's overname BG niet genoeg belicht

Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering benadrukt Paul Koster, directeur bij beleggersclub VEB, dat Shell beter zijn huiswerk had moeten doen bij de informatie over de inlijving van de  Britse BG Group.

Aandeelhouders van Shell zijn vandaag bijeengekomen voor een buitengewone vergadering bijeen in Den Haag. Morgen volgt de aandeelhoudersvergadering van BG in Londen.

Lees ook: Het echte werk begint voor Shell pas na overname BG

Diverse grootaandeelhouders hebben al aangegeven dat zij voor de overname zullen stemmen, maar het bestuur kan naar waarschijnlijk nog wel de nodige kritische vragen verwachten.

Zo vindt beleggersvereniging VEB dat Shell aandeelhouders te weinig informatie geeft om een goede afweging te kunnen maken. Volgens de VEB ontbreekt er bijvoorbeeld een 'deugdelijke visie' op de houdbaarheid van het dividend.

Zorgen over de overname rezen bij beleggers vanwege de daling van de olieprijzen. Zij vragen zich af of de overname nu ook nog profijtelijk is.

DFT-verslaggever Wouter van Bergen is vanaf 10:00 uur bij de aandeelhoudersvergadering van Shell. Hij doet hieronder verslag (of volg hem hier als het liveblog niet zichtbaar is).

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");