Nieuws/Buitenland
448769
Buitenland

Beloning voor gouden tip over 'Cat Ripper'

LONDEN - In de Engelse plaats Croydon is vermoedelijk een seriemoordenaar van katten actief. Dierenrechtenorganisatie PETA denkt dat één persoon minstens dertig katten heeft gedood in de afgelopen twee jaar. Wie de gouden tip geeft die leidt tot de arrestatie van de 'Cat Ripper van Croydon', zoals hij met een verwijzing naar Jack the Ripper wordt genoemd, kan een beloning van 5000 pond tegemoetzien.

De dieren werden op een gruwelijke manier om het leven gebracht: sommigen werden onthoofd of ontdaan van hun ingewanden. Diverse Britse beroemdheden, onder wie de presentatoren van talentenjacht X-factor en enkele musici, hebben de zoektocht naar de dader op sociale media onder de aandacht gebracht.

Inwoners van Croydon, aan de zuidkant van Groot-Londen, doen er volgens PETA goed aan hun huisdier voorlopig binnen te houden. ,,Iemand die in staat is om weerloze dieren opzettelijk zo te laten lijden, laat zien dat hij in een zeer zorgelijke psychische staat is en moet worden gevonden'', citeerde Sky News de organisatie woensdag.