Nieuws
448770
Nieuws

Jay-Z vergeet zijn eigen muziekdienst even

De strijd met Spotify lijkt nog niet te zijn gestreden en muziekdienst Tidal heeft dan ook nog wel wat werk voor zich als het om bekendheid gaat. Misschien is het handig om te beginnen bij eigenaar en rapper Jay-Z, die tijdens het geven van een verklaring in een rechtszaak even vergeten was dat hij eigenaar is van de dienst.

De zaak werd tegen Jay-Z, in het dagelijks leven Sean Carter genaamd, aangespannen door een Egyptische componist. In het nummer 'Big Pimpin''zou een sample zijn gebruikt zonder dat hiervoor toestemming in gevraagd. "Ik maak muziek. Ik ben een rapper, ik heb een kledinglijn, ik heb een platenlabel, een medialabel genaamd Roc Nation, een sportagentschap, muziekuitgeverij en managementbureau. Nachtclubs en restaurants... Ik geloof dat dat het wel is," aldus Carter.

Zijn eigen advocaat moest hem eraan helpen herinneren dat hij ook nog de scepter zwaait bij een ander bedrijf: "Ik geloof dat u ook nog een muziekstreamingdienst heeft, toch?" Waarop Jay-Z antwoordden: "Ja, ja. Die was ik even vergeten."

Abonnees van Tidal weten nu in elk geval waar ze staan als het gaat om prioriteit bij de eigenaar van de dienst...