448794
Buitenland

Jongen zwaargewond na internet-challenge

Renton, Washington - Een levensgevaarlijke nieuwe internetrage heeft een 14-jarige Amerikaanse jongen bijna zijn leven gekost. De zogenoemde 'duct tape challenge' liep helemaal mis.

Bij de duct tape challenge is het de bedoeling dat iemand vastgebonden wordt met duct tape waarna hij of zij zichzelf moet zien te bevrijden. Mensen dagen elkaar uit via sociale media.

De 14-jarige Skylar Fish uit de staat Washington ging de uitdaging samen met een paar vrienden aan. Bij de ontsnappingspoging ging het echter volledig mis. De jongen viel en kwam buitengewoon ongelukkig terecht. "Hij viel met zijn hoofd op de hoek van een raamkozijn," vertelt de moeder van de jongen tegen een lokaal televisiestation. "Zijn hele oogkas werd verbrijzeld en een oogzenuw werd afgekneld." Door de val liep de jongen ook een hersenbloeding op, waarvoor hij meteen geopereerd moest worden.

Sinds het ongeluk verblijft Skylar in het ziekenhuis waar hij langzaam revalideert. Volgens de dokters is het onzeker of hij ooit nog zal kunnen zien uit zijn linkeroog.

Waarschuwing

Zijn moeder wil andere ouders waarschuwen voor de gevaren van het internetspelletje. "Ze willen gewoon iets doen dat leuk en cool is en indruk maken op hun vrienden. Ze denken niet na over wat er kan gebeuren als ze vallen." Volgens haar mag haar zoon van geluk spreken dat Skylar nog leeft.