448838
Binnenland

Vader filmt dochter en vriend in bad

Utrecht - Een man uit Vianen heeft zijn minderjarige dochter en haar vriend maandenlang stiekem gefilmd in de badkamer.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat Alexander de B. zes maanden de cel in (waarvan drie voorwaardelijk), moet hij zich verplicht laten behandelen, een forse taakstraf uitvoeren en duizenden euro’s smartengeld betalen wegens het vervaardigen van kinderporno.

De B. filmde ruim een half jaar zijn destijds zestienjarige dochter en maakte in totaal zes filmpjes van haar waarop ze naakt te zien is. Op een aantal beelden staat ook haar vriend.

Volgens de verdachte was hij alleen maar benieuwd hoe zijn dochters naakte lichaam eruit zag en was het geen seksuele lust.

,,Ik heb haar als kind vaak gewassen en ik wilde graag weten hoe ze als volwassen vrouw is”, reageerde hij.

Iets dat de officier van justitie niet kan geloven. ,,Dan ben je na één keer kijken toch op de hoogte? Daar hoef je toch niet een driekwart jaar voor te filmen en zes dvd’s te maken. Bovendien verklaarde uw dochter dat het een fantasie van u was om haar naakt te zien.”

De B. monteerde een klein cameraatje achter een spiegel en kon zo de gehele badkamer overzien.

Het waren uiteindelijk zijn eigen slachtoffers die hem betrapten en aangifte deden.

Volgens de verdachte heeft hij de naakte beelden van zijn bloedverwant nauwelijks gezien en liet hij de camera hangen, omdat hij het vriendje van zijn dochter niet vertrouwde. ,,Hij nam dingen mee. Niet alleen geld, maar ook een fles parfum en tandpasta. Ik wilde hem op heterdaad betrappen.”

Harde bewijzen heeft De B. echter nooit kunnen verzamelen en de officier van justitie gelooft niets van de beschuldigingen.

Volgens de advocaat van het slachtoffer is het meisje kapot door wat er is gebeurd. ,,Ze heeft ieder contact met haar familie verbroken, omdat ze niet werd gesteund. Ze zou zich aanstellen.” De dochter en vriend eisen een schadevergoeding van ruim zesduizend euro.

De officier verduidelijkt: ,,Deze man heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van zijn dochter. De B. heeft heimelijk gefilmd op een plek, waarvan overduidelijk was dat ze hier naakt in beeld zou zijn. Bovendien heeft hij op internet specifiek naar seksfilmpjes gezocht met tieners.”