Nieuws/Opmerkelijk
448900
Opmerkelijk

Uitbundig cadeau voor klein gebaar

Rotterdam - Groot geluk zit in hele kleine dingen. Dat blijkt maar uit een video van reclamebureau Lifehunters en Qmusic dj’s Mattie & Wietze, waarin ze experimentje doen om te testen hoe hulpvaardig voorbijgangers zijn. Wie helpt, wordt zeer royaal beloond, zo blijkt uit hun video.

Wietze, ’vermomd’ met Qmusic-muts en bril, staat anderhalf uur lang te klungelen met een skibox, die hij met geen mogelijkheid op zijn auto krijgt. Verscheidene mensen lopen hem stug voorbij en negeren zijn meelijwekkende hulpkreten. „Niet zo’n handige plek hè!” bijt iemand hem toe. Uiteindelijk schiet de 28-jarige Job hem te hulp.

Job wil al weglopen wanneer Wietze hem tegenhoudt. „Het is iets heel kleins, maar je helpt me echt enorm!” Job vindt het niet meer dan normaal. Maar bij een bedankje in woorden blijft het niet. Daarom vliegt hij even later met zijn beste vriend Jeroen in een privévliegtuig en helikopter naar Zell am See in Oostenrijk, totaal overrompeld door deze onverwachte gulheid.

Na vier geweldige dagen is Job weer terug van zijn onvergetelijke minivakantie. Hij hoopt dat de video iets wakker maakt in anderen. „Mensen zitten veel te vaak in hun telefoon verstopt, en zien gewoon niet wat er om hen heen gebeurt. Het is toch heel normaal om iemand even te helpen? Dit zouden we veel vaker moeten doen!”

Bekijk de video hier.