Nieuws
448932
Nieuws

OR van V&D wil niet in zee met Sun Capital

AMSTERDAM - De ondernemingsraad van het failliet verklaarde V&D zou graag zien dat durfinvesteerder Sun Capital zijn handen in de toekomst afhoudt van het warenhuis. Het heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de curatoren, zo bevestigde een woordvoerder van V&D na berichtgeving door de NOS.

Dat Sun Capital de stekker uit het bedrijf trok, betekende de doodsteek voor de warenhuisketen. Op de laatste dag van 2015 werd het bedrijf failliet verklaard. In de komende weken moet blijken of de winkels en restaurants van het concern in 2016 een nieuw leven wordt gegund.

Ligt het aan de ondernemingsraad dan gebeurt dat zonder Sun Capital als mogelijke koper. De investeerder houdt te weinig rekening met de belangen van V&D, vindt de or.

Overigens heeft Sun Capital zich nog niet officieel gemeld als potentiële koper. In totaal hebben zestig "serieuze en minder serieuze" partijen zich gemeld, meldde de zegsman desgevraagd. Circa veertig van die partijen zijn uitgenodigd om een voorstel op papier te zetten. Die worden nog deze week verwacht.

Volgende week worden dan een aantal partijen geselecteerd die een kijkje in de boeken krijgen. "Binnen nu en twee weken moet een hoop duidelijk zijn", aldus de woordvoerder.

Hij benadrukte daarbij dat naast de or ook vakbonden, verhuurders, schuldeisers en andere direct betrokkenen hun wensen kenbaar hebben gemaakt aan de bewindvoerders. Dit alles wordt volgens hem gewogen en meegenomen bij het maken van beslissingen.