Nieuws
448943
Nieuws

Bijna 2,4 miljoen euro voor snelste cabriolet

Met 408,84 kilometer per uur de wind door je haren voelen kan maar in één auto, de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. In Londen staat nu een gelimiteerde editie te koop.

De naam mag dan een hele mond vol zijn, de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition maakt zijn naam wel waar. Hij staat bij Guinness World Records geregistreerd als snelste cabriolet ter wereld. In 2013 werd dit record gevestigd door de Chinese coureur Anthony Liu op Ehra-Lessien, een testcircuit van de Volkswagen Group (waar Bugatti deel van uitmaakt). Liu tikte 408,84 km/h per uur aan met de 1.200 pk en 1.500 Nm sterke Veyron Grand Sport Vitesse.

Oranje en zwart

Bugatti bouwde in totaal acht exemplaren van de Grand Sport Vitesse World Record Edition. De kleurstelling werd overgenomen van de auto waarmee het wereldrecord werd neergezet: naakt koolstofvezel met oranje details. Ook in het interieur komen die kleuren terug.

Eén eigenaar

In Londen staat nu een van de acht exemplaren te koop voor een vraagprijs van 1,8 miljoen pond (zo’n 2,37 miljoen euro). De nieuwprijs bedroeg in 2013 zo’n 2 miljoen euro. De auto heeft één eigenaar gehad, die er in twee jaar tijd slechts 1.818 kilometer mee reed. Waar veel adverteerders  ‘zo goed als nieuw’ zeggen, gaat het bij deze ook daadwerkelijk op. Mocht je de auto naar Nederland willen halen, komt er wel nog zo’n 100.000 euro aan BPM bij.

Belegging

Deze bijzondere Veyron is in twee jaar tijd zo’n 370.000 euro méér waard geworden. Toch is pas onlangs de laatste van de in totaal 450 Bugatti Veyrons verkocht. Waar auto’s als de McLaren P1, Ferrari LaFerrari en Porsche 918 met eenzelfde vanafprijs letterlijk als warme broodjes over de toonbank gingen en in no-time uitverkocht waren, deed Bugatti er bijna elf jaar over om 450 auto’s te verkopen.

Hoe slim is zo’n Veyron als belegging? We zochten het uit op Autovisie.nl.