Nieuws/Binnenland
448950
Binnenland

Man opgepakt voor dubbele ontvoering Breda

CHAAM - Een arrestatieteam heeft dinsdagmiddag een vijftigjarige man uit Chaam opgepakt, omdat hij mogelijk is betrokken bij de ontvoering van Gino Heering (18) uit Sprundel en Rien de Koning (42) uit Schoondijke. De politie doorzoekt zijn woning en sluit meerdere arrestaties op korte termijn niet uit.

De ontvoering gebeurde op 29 december bij een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda. Op beelden was te zien dat de twee mannen werden meegevoerd door mannen met bivakmutsen. De daders gebruikten volgens de politie een blauwe Volkswagenbus. Ze zagen eruit als politiemensen, met korte zwarte jacks, spijkerbroeken en stevige schoenen. Op een van de jacks stond een politielogo.

De twee slachtoffers slaagden er uiteindelijk in op 1 januari te ontsnappen uit de loods waar ze volgens eigen zeggen werden vastgehouden en sloegen alarm bij de buren in het buitengebied van Ulicoten. Nadat de politie ze had verhoord, werden Heering en De Koning met hun families herenigd.

Tijdens de ontvoering loofde justitie een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot het terugvinden van de twee. In de speurtocht gaf de politie toen ook beelden vrij van de ontvoering die door beveiligingscamera's waren gemaakt.

De achtergrond van de ontvoering is nog niet duidelijk, reageert een woordvoerder van de politie. Het onderzoeksteam hoopt meer duidelijkheid te krijgen als ze de verdachte gaan ondervragen.