Nieuws/Binnenland
448978
Binnenland

Bewoner vast voor explosie flat Drachten

DRACHTEN - De politie heeft dinsdag een 46-jarige man aangehouden op verdenking van het veroorzaken van de grote explosie in een flatgebouw in Drachten eind vorige maand.

De verdachte woonde ten tijde van de explosie in het gebouw aan de Nachtegaalstraat. Hij raakte als enige gewond en werd opgenomen in het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Dinsdag werd hij daaruit ontslagen en volgde zijn aanhouding. Hij zit nu vast voor nader onderzoek en zal worden gehoord, meldt de politie.

Het politieonderzoek heeft al uitgewezen dat het om een gasexplosie ging. Het flatgebouw liep grote schade op en raakte door instortingsgevaar onbewoonbaar. Van de 38 appartementen zijn er twaalf ingestort.

Woningcorporatie Accolade laat dinsdag weten dat inmiddels voor bijna alle bewoners een tijdelijke of permanente plek is gevonden.

Wat er met de flat gaat gebeuren is nog niet bekend. ,,We houden rekening met meerdere mogelijkheden. Zoals nieuwbouw of herstelwerkzaamheden. Dit hangt onder meer af van de technische staat en de kosten. Hiervoor is meer informatie nodig'', aldus Accolade.