Nieuws/Binnenland
449030
Binnenland

Verdachte Papendrecht is vader dood meisje

Vader neemt wraak na dood dochter

PAPENDRECHT - De vader van de vorig jaar overleden baby Elise uit Papendrecht blijkt wraak te hebben genomen op een van de verdachten van de gewelddadige babydood.

De 28-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam was afgelopen vrijdagavond naar de Stellingmolen in Papendrecht getogen en kreeg het daar aan de stok met de nieuwe vriend van zijn ex. Bij het conflict trok de Hardinxvelder een mes en stak daarmee de 26-jarige Pepijn in zijn gezicht.

De politie kon de verdachte enkele uren later inrekenen. Ook het mes is in beslag genomen. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen of de man nog langer vast zal blijven zitten.

De verwondingen bij de neergestoken man blijken mee te vallen. Hij stond vandaag met een pleister op zijn wang op de stoep voor zijn woning te praten met een aantal vrienden. De man gaf aan geen behoefte te hebben om te praten over de gebeurtenissen.

Omwonenden willen eveneens weinig kwijt. ,,Er is nog veel onduidelijkheid over de trieste dood van de baby. Maar voor de vader is dat natuurlijk moeilijk te verkroppen. Aan de ene kant snap ik het wel dat hij dit heeft gedaan, maar eigen rechter spelen is natuurlijk nooit de oplossing”, vertelt een van hen.

Baby

De negen maanden oude baby Elise raakte in oktober onwel in de woning van haar moeder Amanda en Pepijn. Het meisje werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum waar het enkele uren na aankomst overleed.

De artsen hebben direct de politie in kennis gesteld dat er geen sprake was van een natuurlijke dood. Er werd een rechercheteam geformeerd nadat ook de patholoog concludeerde dat Elise vermoedelijk door geweld om het leven was gekomen.

Enkele weken later werden zowel Amanda als Pepijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de baby. Zij zijn na ongeveer anderhalve maand in hechtenis te hebben gezeten op last van de officier van justitie op vrije voeten gesteld. Het OM heeft nog onvoldoende aanwijzingen wie de fatale verwondingen heeft toegebracht. Het onderzoek zal volgens het OM nog geruime tijd in beslag nemen. Amanda en Pepijn zijn nog wel verdachten. De biologische vader is geen verdachte.