Nieuws
449041
Nieuws

Maserati stelt hybridetechniek voor meer modellen beschikbaar

AMSTERDAM - Maserati sluit niet uit dat er na de Levante meer Maserati's met een plug-in hybride-aandrijflijn zullen volgen. De huidige Europese baas Giulio Pastore zegt tegen AutoCar dat als het totaalpakket klopt, de stekkerhybridetechniek in een Maserati-model wordt geïntroduceerd.

Pastore zegt tegen het Engelse automagazine: "Wat ik kan zeggen, wanneer we modellen electrificeren doen we dat alleen als het prestatieniveau daar niet onder lijdt. Moeten we consessies doen, dan doen we het niet." De topman zegt tevens dat Maserati gedwongen wordt om met dergelijke techniek te komen. "We moeten het doen, dat is duidelijk. In sommige landen waar modellen met hybridetechniek fors worden gesubsidieerd, zullen de types een succes worden. In andere landen misschien niet, maar er is vanuit de overheid en consument vraag naar plug-in hybridemodellen."

Restyling

Maserati zal de technologie als eerste op de Levante presenteren. Deze SUV debuteert begin maart op de autoshow in Genève. De Ghibli en Quattroporte volgen in een later stadium met de stekkeraansluiting. Het sedanduo ondergaat later dit jaar een restyling. Of dan de stekkerhybrideversies worden voorgesteld, is niet bekend.

Bekritiseerd

Maserati-voorman Harald Wester bekritiseerde altijd hybridetechniek. Tegenover Autovisie liet de topman verschillende malen weten dat het extra gewicht van de elektro-unit ten koste gaat van het wagengewicht en dus de rijdynamiek en het prestatieniveau. Maar elektrotechniek zorgt ook voor een forse daling van de CO2-emissie, wat weer een positieve invloed heeft op de prijsstelling in landen waar autobelastingen zijn gebaseerd op de uitstoot. Zo zijn de topversies van de Ghibli en Quattroporte in Nederland fors duurder dan in omringende landen.