Nieuws/Binnenland
449048
Binnenland

Heldhaftige trucker meldt zich

WIJCHEN - De vrachtwagenchauffeur die afgelopen zondag het leven redde van een verwarde jongen die bij Nijmegen de snelweg wilde oversteken, is de 48-jarige Dirk Steenbergen van Transportbedrijf Van der Lee. Hij bevestigt het bijzondere verhaal, maar blijft er bescheiden onder en hoopt dat alle aandacht weer vlot overwaait. Vooral is hij blij met de goede afloop.

Steenbergen heeft inmiddels contact gehad met de Wijchense Vera Heijmel, de vrouw die getuige was van de reddingsactie en die via Facebook naar de trucker op zoek was. ,,Ik stopte, zag een auto staan op de vluchtstrook, en die jongen kwam op me aflopen. Hij verdween zelfs even onder de stilstaande vrachtwagen. Hij was verward, zei dat hij zijn vrouw zocht. Ondertussen schoten anderen ook te hulp en was de politie er bovendien snel bij’’, aldus Steenbergen, die rijdt vanuit de V.d. Lee-locatie in Veendam (Groningen).

Steenbergen reageert vanuit Duitsland, waar de Groninger met zijn truck weer onderweg is. In 25 jaar vracht rijden maakte hij regelmatig wat mee natuurlijk, maar dit was een bijzondere ervaring. De geredde man werd uiteindelijk bij en zittend op de vangrail zoveel mogelijk geruststellend toegesproken. ,,Blijf even zitten, zeiden we. Daarop is hij meegenomen en ging ik door.’’