Nieuws/Buitenland
449062
Buitenland

Honderen Britten claimen miljoenenprijs

’Loterijwinnares is oplichtster’

LONDEN - De Britse vrouw die claimt dat haar winnende lot van 33 miljoen pond onleesbaar is geworden na een rondje in de wasmachine, zou de boel oplichten. Dat zeggen bekenden van de zelfbenoemde loterijwinnares.

De 48-jarige Susanne Hinte, een geboren Duitse, zou maandagavond zijn onderworpen aan een spervuur van vragen van kritische buren en vrienden die zeggen dat het verhaal te mooi is om waar te zijn. Zelfs haar ex-man gelooft niet dat de Britse het winnende lot in handen heeft, meldt de Britse tabloid The Mirror.

Op het stukje papier dat Hinte in haar bezit heeft, zijn de gekozen nummers van de Britse National Lottery nog wel te lezen, maar zijn de datum en barcode weggevaagd. De vrouw beweert dat haar lot gekocht is voor de trekking van 9 januari en per ongeluk met een spijkerbroek is meegewassen.

Recordjackpot

Begin deze maand viel in Groot-Brittannië de recordjackpot van 66 miljoen pond, maar omdat niemand alle nummers goed had werd de prijs tussen twee deelnemers verdeeld. De eerste winnaar meldde zich vrij rap, maar omdat de tweede geluksvogel maar op zich liet wachten maakte de National Lottery deze week bekend dat het lot is gekocht in Worchester.

Volgens het bedrijf dat de loterij organiseert is Hinte ’een van de honderden’ mensen die de prijs claimen. Allemaal beweren ze hun lot kwijtgeraakt, gestolen of beschadigd is. De National Lottery belooft „elk geval apart te bekijken”.