Nieuws/Buitenland
449065
Buitenland

Boete voor banaan achter stuur

Christchurch - Een 45-jarige automobiliste stond raar te kijken toen ze hoorde waarom ze door een agent van de weg werd gehaald. Ze kreeg een boete van 190 euro omdat ze een banaan had gegeten achter het stuur.

Elsa Harris uit het Britse Christchurch, kwam vorig jaar juni in de file terecht toen ze besloot een banaantje te pellen tijdens het wachten. In dezelfde file stond echter een politieagent, die de vrouw staande hield, melden Britse media.

Toen ze nietsvermoedend vroeg wat er aan de hand was, kwam de aap uit de mouw. Ze had volgens de agent haar handen aan het stuur moeten houden en zou andere weggebruikers in gevaar hebben gebracht.

Harris kreeg een boete van 130 euro, maar ging daar direct tegen in beroep. ,,Ik vond het buitenproportioneel, dus besloot in de boete aan te vechten”, zegt ze tegen The Daily Mail. Dat kwam haar echter duur te staan, want afgelopen week werd ze ook in hoger beroep schuldig verklaard. De straf viel nog hoger uit met een boete van 190 euro en drie strafpunten op haar rijbewijs.

Gevaren

Vooral het feit dat ze strafpunten heeft gekregen vindt Harris heel krom. ,,Ik zou gevaarlijk gedrag hebben vertoond. Alsof ik een voetganger heb aangereden, terwijl ik alleen maar een banaan at!”

De politie blijft echter volledig achter de aanhouding en straf staan. ,,Mensen moeten beter nadenken over de gevaren van eten en drinken achter het stuur.”