Nieuws
449069
Nieuws

Grote woningendeal in Amsterdam

AMSTERDAM - In Amsterdam verwisselen in één keer 450 woningen van eigenaar. Investeerders Orange Capital Partners en Heitman nemen ze over van meerdere kleinere verhuurders en pandjesbazen.

Het gaat om een grote deal. Met de transactie is naar verluidt meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

Het betreft woonblokken in Amsterdam Zuid, Oud-West, Oost en in de Pijp. Volgens de investeerders is de portefeuille uniek omdat 85 procent van de betreffende sociale en vrije sector huurwoningen binnen de Amsterdamse ringweg A10 liggen.

"Door de deal zijn wij nu één van de grootste private eigenaren van woningen in Amsterdam", liet oprichter Victor van Bommel van Orange dinsdag weten. Hij is van plan de woningen te blijven verhuren.

De Amsterdamse huizenmarkt is de laatste tijd erg oververhit omdat er meer vraag is dan aanbod. Dit maakt de markt erg aantrekkelijk voor vastgoedinvesteerders.

Orange belegt kapitaal van onder meer pensioenfondsen. Het eind 2013 opgerichte bedrijf bezit samen met Heitman en voor een deel met een andere partner nu 2000 woningen in de hoofdstad.

Van Bommel streeft ernaar de portefeuille komende jaren uit te breiden naar zeker 10.000 woningen. Hij wil binnenkort ook een eigen huurdersplatform, LIV Residential, lanceren. Dat moet het voor woningzoekenden makkelijker maken om een huurhuis te vinden in Amsterdam.